Zetex  

Zetex –lämpöeristekankaat, nauhat, köydet, sukat ja langat.

Newtex Inc on ollut korkeaa lämpötilaa kestävien kankaiden sekä lämpösuojausvalmisteiden pioneereja jo vuodesta 1978. Tuoteperhe sisältää Zetex- ja Zetex Plus tuotteet sekä nyt uusimpana monikerroksiset pinnoitetut Z-Flex lämpöeristekankaat. Tuoteperheeseen kuuluvat mm. nauhat, köydet, sukat, langat sekä kankaat, joita on saatavilla erilaisilla kudonnoilla sekä käsitellyillä viimeisteltynä.  Asiakaskohtaiset valmisteet teetämme Newtexin tehtailla, käyttäen viimeisimpiä 3D suunnittelun työkaluja.

Zetex-kudoksen ominaisuudet:

Zetex-kudos on valmistetty piidioksidin pitkälle jalostetusta muodosta ja sen toiseen pintaan on käytetty patentoitua käsittelyä, joka tuo mukanaan seuraavat edut:

  1. Erittäin helppo leikkaaminen, ompeleminen ja käsittely.
  2. Erinomainen kulutuskestävyys.
  3. Suurempi lämpötilojen kestävyys.
  4. Sulan metalliroiskeen kestävyys.

Zetexin päällystämiseen soveltuu S.B.R., N.B.R, Hypalon*, Viton* tai muut pyydettäessä saatavissa olevat pinnoitteet. Vanunkivahvisteista Zetexiä on saatavissa vakiotuotteena.
*Hypalon ja Viton ovat E.I. Du Pont de Nemours 7 Co:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.

  • Tuli: Zetex kestää jatkuvia korkeita lämpötiloja 593 °C:een asti ja hetkellisesti korkeampiakin lämpötiloja.
  • Kuumuus/kylmyys: Zetex kestää -73 °C kylmyyden. Zetex 1200:n K-arvo on 0,3385 eli vähemmän kuin puolet asbestin K-arvosta. Zetex eristää paremmin kuin asbesti, sen kertoimen ollessa 1,92.
  • Turvallisuus: Asbestia pehmeämpi käsittelytuntuma. Paremmat lämmöneristysominaisuudet kuin samanpainoisella asbestilla. Zetex-kudoksilla on parempi koonsäilytyskyky ja lujuus, kuin asbestilla.
  • Suodatus, vahvistus, laminaatit: Huokoisuus ja ilmanläpäisykyky ovat tuotannon yhteydessä valvottavissa. Korkea luontainen kemiallisten aineiden ja kulutuksen vastustuskyky sekä kerroin vahvisteissa ja laminaateissa. Liittyy hyvin hartseihin ja elastoneerimuoveihin.
  • Kemialliset aineet: Sietää useimpia happoja, emäksiä, liuottimia (lukuunottamatta fluorivetyhappoa ja syövyttäviä ympäristöjä korkeissa lämpötiloissa). Zetexiä voidaan käsitellä lukuisilla eri aineilla tiettyjä sovelluksia varten.
  • Sähkö: Zetexillä on suuri sähköneristyskyky, jonka vakio on vain 5,9 - 6,4.

 

Zetexin tyypillisiä sovellutuksia

Verhot: hitsaus, tuli, valu, uuni
Huovat: jännityksen poistaminen, lämpöeristys, hitsaus, turvallisuus
Teollisuus: paisuntasaumat, putkijohtojen eristys, kaasunpuhdistimet, vahvisteet, sähköeristys kaasujen ja nesteiden tiivisteet, turpiinien eristys
Pulttireikänauha: höyrykattiloiden tiivisteet, laippatiivisteet
Lanka: punotut tiivisteet, korkean lämpötilan tiivisteet, vanunkivahvisteiset punokset
Turvallisuus: peitteet, rukkaset, mansetit, sormikkaat, nilkkaimet, esiliinat
Nauha: vesi- ja höyryjohdot, nestepainejohtojen suojaus, höyrykattiloiden nuijapäätiivisteiden eristys, metalli- ja muovisuulakepuristuksen pehmustus, korkeiden lämpötilojen jatkouunien tuloaukot, verhot, putkien lämmöneristys, öljynpuhdistuksessa, kellolautasesta tarvittavat tiivisteet
Punotut letkut ja holkit: nestepaine- ja sähköjohtojen suoja, kaapelien ja johtojen suojaus
Köysi: koksiuunin oven tiiviste, höyry- ja lämmityskattiloiden laajennussaumojen tiivisteet valanteen yläpään tiivistys, korkean lämpötilan liitostiiviste

Tutustu Zetex esitteeseen täältä.

 


Sanupin puhelinmyynti 0207 515 230.